2009-12-07

Att våga klippa

Som många vet är jag ju en riktig tygsamlare. Jag har ofantliga mängder tyg och de allra flesta syr jag gladeligen i MEN det finns undantag. Det här fina landskapstyget är ett sådant undantag, det har länge fått ligga till sig i skåpet i väntan på det perfekta plagget.

I förra veckan var det dags, jag fick en beställning av min mamma som ville ge en liten förklädesklänning till sin vänninas sons lilla dotter. Förklädesklänningar till så små barn behöver vara mjuka och gosiga så detta supermjuka tyg som tidigare varit ett påslakan kändes helt perfekt. Jag blev verkligen nöjd med detta set så jag kan ju bara hoppas på att mamman och pappan oxå gillar klänningen och napphållaren(vet ju inte ens om de använder napp).

Klänningen är gjord efter ett helt eget mönster, mitt allra första faktiskt som jag skapde för över tre år sedan. Klänningen är korsad i ryggen och man trär den över huvudet.

Nu i efterhand är jag glad att jag vågade klippa i ett av de finaste tygerna jag har men det kommer dröja innan jag sätter saxen i det igen =)

22 kommentarer:

 1. Helt underbart! Vilket fantastiskt tyg! :)

  SvaraRadera
 2. Den blev verkligen superfin!

  SvaraRadera
 3. For en herlig liten kjole! Skjønner godt du ventet lenge med å klippe i dette fine stoffet:)

  SvaraRadera
 4. Detta är också ett av mina favorittyg! Än så länge har jag bara använt det som innerfoder i luvor. Det är konstigt att man kan få så starka känslor för tyg :-)

  SvaraRadera
 5. Nydelig kjole i et fantastisk stoff!
  Jeg har et slikt stoff i turkis, lilla og grønn og måtte vente lenge før jeg torde å sette saksa i det. Og da jeg gjorde det blei desverre genseren for liten til eldstemann.

  SvaraRadera
 6. Saxångesten är välkänd! Tur att du övervann den så den här fina, fina klänningen fick se dagens ljus! Den är underbar.

  SvaraRadera
 7. oj den var ju helt underbar :-)

  SvaraRadera
 8. Helt underbar. Jättefint tyg och jag antar att lilltjejen som får det bli överlycklig!

  SvaraRadera
 9. Visst har man sax-ångest...men oftast blir ju plaggen så fina så man ÅNGRAR sig ju aldrig! detta blev hur fint som helst!!

  SvaraRadera
 10. Klännningen blev underbar!!! Och tyget är oxå underbart, förstår att du vill spara till speciella plagg!

  SvaraRadera
 11. Underbar! Som du vet är detta mitt absoluta favorittyg, blir helt lycklig av att se det!

  SvaraRadera
 12. åh, vad jag förstår dig, har samma problem, men detta har du samlat styrkan, och modig har gett bästa resultat, klänningen är en riktig dröm. Våga mera!

  SvaraRadera
 13. Supersnygg!
  Vilket underbart tyg :o)

  SvaraRadera
 14. Ser ut som god apelsinsorbet! Jag vill nästan smaka lite på tyget!

  SvaraRadera
 15. jag förstår varför du har fördröjt tillklippning i det. Ett helt underbart tyg.

  SvaraRadera
 16. Ja, oj vilket snyggt tyg - men modellen på klänningen visar ju verkligen upp tyget bra. Tur att du väntade på rätt modell :-)

  SvaraRadera
 17. Jag förstår att det var svårt men den är ljuvlig!

  SvaraRadera
 18. Du gör lika mkt fint som alltid.. Själv känns det som jag tappat min mojo både i inredning o stygn. Ingenting blir riktigt bra o jag sliter mig i håret o har svårt att sova. Kanske för att jag blivit deltidsarbetslös igen.. Besticken finns på bild i vänstra hörnet i vita lådan som du komenterade till. annars finns de nog under loppis fynd på min sida. Keep up the god work! Kram på dig

  SvaraRadera