2007-11-13

Jag rodde det i land!!!!

Två dagar över tiden lyckades jag bli klar med min första teaterkostym någonsin! Jag är långt ifrån nöjd men den är KLAR, äntligen!!!

Jag läser alltså till Kostymör på distans och detta är den förtsa kostymen jag skickar in för bedömning. Vi får först läsa en pjäs, denna gång Stormen av Shakepaere. Pjäsen ska sedan analyseras och man gör en grundlig researsh för att ta reda på så mycket som möjligt om den tid då pjäsen utspelar sig. Sen bestämer vi oss för en karaktär som vi ska teckna kostym till för att sedan sy upp. Samtidigt läser vi Materiallära, Skissteknik och Dräkthistoria.
Detta är alltså mitt förtsa resultat och kostymen är sydd till Ferdinand i pjäsen Stormen som utspelar sig i början på 1600-talet. Jag har varken tecknat eller sytt historiska kläder förrut så jag har mycket att lära... Många tabbar har det blivit och tyget var helt galt svårt att sy i! Hoppas nu att min lärare tycker att den blev ok, då känns det ok även för mig... Vet att detta INTE är det proffsigaste jag sytt och ärligt talat så skäms jag liiite över resultatet... Hade jag kunnat välja så hade jag sytt om hela kostymen faktiskt... men, men...

Jag borde ha förtsått att det skulle ta tid och bli ganska svårt att sy en kostym efter en vuxen mans mått. Barnkläder syr man ju liksom bara men detta är något helt annat... Det ska draperas, provas, sys om, provas lite till osv... Å att ens hitta tyg som känns ok att använda tog mig en evighet...Ska se om jag även hittar en bild på skissen.... Om jag nu vågar visa den, att teckan är INTE min starka sida haha

19 kommentarer:

 1. Jag gapar
  WOW Lina du är ju drottningen av syandet

  SvaraRadera
 2. haha, njae...
  Men man kan inte bara skriva Sofia, jag vet ju inte vilken sofia du är jue... Fast jag har ju mina aningar....

  SvaraRadera
 3. Den blev väl bra. Visst hade du O som modell? Du måste ju ta kort på honom med den på, så man får se hur den ser ut på någon "live" sas.

  SvaraRadera
 4. Ja, vad ska man säga...! Vilket konstverk!/Karolina

  SvaraRadera
 5. Jag håller med magdalena, vi vill ju se den live. Hoppas du har fotat den på O :-)

  SvaraRadera
 6. nu får ni ta det lite lugnt flickor..
  // O

  SvaraRadera
 7. Herregud kvinna! Vilken skapelse och vilka talanger du har! Vilket kul yrkesval oxå! =)

  SvaraRadera
 8. Wow, det där ser superproffsigt ut. Hoppas betyget blir bra!

  SvaraRadera
 9. Jösses!! Så himla fint! Och vad häftigt att prova nåto du aldrig testat förr. Kan bara ana hur slinkigt det tyget var... Mycket imponerad!

  SvaraRadera
 10. Vad ni är gulliga!

  Å ni får tyvärr ingen bild på O i denna skapelse eftersom kostymen redan är skickad! Är glad att jag ens hann ta dessa bilder. Å de skulle faktiskt sitta likadant på honom eftersom det ni ser på bilden är en kopia av O...

  Hihi, jag och Annika tejpade in honom i silvertejp när jag tröttnade på en nålrädd sambo som inte dessutom inte var hemma när jag behövde prova och nåla :-D Denna modell rymmer inte och jag kan nåla hur mycket jag vill!!!!

  SvaraRadera
 11. *S* ja, vi ville ju mest se O i thigts :-D

  SvaraRadera
 12. Ser ju jättebra ut. De missar som du skriver om verkar ju inte vi andra se :-)
  Man är ju oftast sin värsta kritiker...
  //Klockarbarn

  SvaraRadera
 13. Oj vilken skapelse :) Ser supersvårt ut. (Förstår att det är liiiite svårare att sy än barnkläder..) Ska bli spännande att höra vad "proffsen" säger.
  //Annika

  SvaraRadera
 14. Wow, mycket imponerande! Vad duktig du är. Kostymör låter spännande. Kan du inte berätta lite mer? Hur jobbar man när man är färdigutbildad, hur lång är utbildningen, varför valde du en sådan utbildning etc? Om du har lust alltså! Jag blir så nyfiken. :)

  SvaraRadera
 15. Den ser ju hur proffsig ut om helst, och jag instämmer med de andra: vill se bild på O i tights :D.
  /Anneli

  p.s jag drömmer fortfarande om den där skötväskan...måste försöka få till lite kreativitet d.s

  SvaraRadera
 16. Den ser ju helt sjukt snyggt ut. Va duktig du är som fått ihop en så jättefin dräkt.

  SvaraRadera
 17. kul att ha klarat av ett så stort projekt! Ser jätteproffsigt ut.
  Själv får jag nog hålla mig till enkla modeller till barn, inte lika mycket tyg att hålla reda på:)

  SvaraRadera
 18. wow. Jag är grymt imponerad. Snyggt och proffsigt!

  SvaraRadera
 19. Det var ju jättesnyggt!! När jag ser din kostym, tycker jag att den verkar mycket svårare än min. Man blir till och med sugen på att sy ett par såna byxor oxå.
  Louise från "klassen"

  SvaraRadera