2008-01-17

Lite små-pyssel

Av min brors sambo har jag fått massor med stuvar från Frösö Handtryck och idag har jag börjat pyssla lite med några av dem. Det blev fyra näsduksfodral och en börs. Har en massa annat som ligger å väntar på sömnad. Dessa ska få flytta till min bror och hans familj tillsmammans med lite fler saker.När jag letade igenom stuvarna hittade jag oxå lita av det mysiga Pippi-tyget så det blev två barn-börsar oxå. De får åka med till brorsans döttrar.


10 kommentarer:

 1. Snyggt som vanligt! Pippityget är ju bara sååå gulligt, du har inte lite större bit kvar som skulle räcka till skjortblusen som jag beställt...pojken älskar stora starka Pippi. *Gosiungar*

  SvaraRadera
 2. Jättefina, önskar jag hade tid eller rättare sagt ork att sy några projekt men att ha börjat jobba igen och ha 5 mil till jobbet börjar ta all energi ur mig.

  SvaraRadera
 3. Vilka fina näsduksfodral, och "plonkor". Hur kommer din bror över dessa tyger? ramlar de ner på honom :)Känner han någon där?

  SvaraRadera
 4. Jag vet inte faktiskt men jagtror att de besöker Frösö Handtryck när de är till min brors sambos familjs stuga i Jämtland. Tygerna är stuvar i olika storlekar och de säljs blandade i påsar. Ett antal såna påsar har fått flytta hem till mig och som tack är nu tanken att jag ska producera lite grejor de kan ha användning för.

  SvaraRadera
 5. Gillar verkigen frösö-tygerna!
  Vet du om det finns att köpa någonstans, antar att det inte är billigt men de är ju helt underbara!

  SvaraRadera
 6. Det ser allltid så välsytt ut, det du syr. Är pippityget ett gammalr tyg? Jättefint!

  SvaraRadera
 7. Nä, Pippityget är ett nytt tyg som jag inte kunde motstå eftersom det är "riktiga" pippi, jag gillar inte den nya "moderna" pippi... Det här var de sista bitarna jag har kvar tror jag, tidigare har jag sytt omlottklänningar av tyget, de sålde jag hos Rackamaja.

  Thea: Tack! Jag gissar att mycket beror på att jag är flitig med strykjärnet :-)

  SvaraRadera
 8. Här hittade jag mycket fina kläder och massor av inspiration, vilka fina tyger!

  SvaraRadera
 9. JAg håller med dig i båda delarna, Florin - dels gillar jag "riktiga" pippi bäst, så du får gärna tipsa mig om du springer på tygen någonstans, dels är strykjärnet min bästa vän!

  SvaraRadera
 10. Jättefina saker du gör, ser så himla proffsigt gjort. Underbara tyger!

  SvaraRadera