2008-07-13

Jag ska utbilda mig!

Äntligen vet jag vad jag ska bli när jag blir stor ;-9 :-) Som jag har klurat över vad jag ska kunna arbeta med "på riktigt". Jag har som några redan vet har en neurolgisk sjukdom som heter Narkolepsi och den sätter många käppar i hjulet för mig kan jag säga... (kanske nån tom sett mig på Outsiders på tv för nått år sedan?)

Nu har jag dock vågat söka och kommit in på skola och ska utbilda mig till Möbelrenoverare!!! Kommer att läsa på Älvsby Folkhögskola i två år och sedan är det eget företag som gäller. Så härligt det känns att veta vad jag vill. Nu hoppas jag bara att medicineringen som jag påbörjat kommer att fungera lika bra som den gör i dagsläget så att jag klarar av att gå i skolan. Pga detta kommer vi att flytta så att jag slipper pendla så långt varje dag så just nu har vi myckat att stå i här hemma. Köket i nuvarande lägenheten ska fixas innan försäljningen och sen ska den nya lägenheten oxå få ett rejält ansikts-lyft. Hur vi ska klara av att flytta från 106 kvm till dryga 70 är ju en helt annan histora :-)

Vi kommer att flytta till lägenhet i Alvik och det allra bästa med det är att vi kommer ha tillgång till ett rikigt Snickeri, målarrum och så ska det bli ett riktigt syrum. Kanske törs jag i framtiden kalla det Ataljé! Inga mer trådar och tyger inomhus! Ikväll ska jag mäta och skissa på hur vi ska ha det i framtiden. Så roligt!!!!

15 kommentarer:

 1. ÅÅÅ va roligt att du kommigt in på en utbildning du verkligen vill gå :) Och oxå modigt att flytta hela ert pick & back till ett nytt ställe. Och tillgång till snickeri , målning och syrum låter ju perfekt!!! Lycka till med packning och flytt :)

  SvaraRadera
 2. Åh vad härligt det låter med alla planer. Jag skulle också vilja jobba heltid med något praktiskt. Det är svårt att växla när jag har ett bra jobb redan som det är.

  Lycka till, det ska bli roligt att fortsätta följa dig och din familj såklart. Kul att se Anton växa också då han är jämngammal med min store :) Kram!

  SvaraRadera
 3. Vad kul!!Grattis! Önskar att jag också kommer på vad jag "vill bli när jag blir stor".//L

  SvaraRadera
 4. Oj, vilka förändringar det är på gång. Verkligen roligt. Lycka till.

  SvaraRadera
 5. Vad skönt det måste kännas att veta vad du vill. Speciellt med en sådan sjukdom, om du vill så får du gärna berätta mer om den. Jag har aldrig hört talas om den förut. Med tanke på att du får syrum, snickeri mm så kanske det inte blir sååå svårt ändå att byta ner sig i storlek...?! Jag menar, jag antar att de grejerna tar en del plats i anspråk i dagsläget. Stort lycka till önskar jag dig i alla fall!
  /June på www.junebacken.se

  SvaraRadera
 6. Skönt att veta vad man gör ett tag framöver. Och förresten, välkommen till Alvik. Då kanske det är lättare att ses, jag och L kan ju alltid ta en cykeltur ut till er. :-))

  SvaraRadera
 7. Grattis!!! Det låter jättekul!!! Lycka till!!!

  SvaraRadera
 8. Stor grattis!!! Vad underbart för dig!!! Verkligen kul! LYCKA TILL!!!

  SvaraRadera
 9. Grattis till allt det nya!! Vad spännande! Jag lägger till dig på min lista av favoritbloggar, hoppas att det är ok?

  SvaraRadera
 10. Och framför allt blir det cykelavstånd till Sandra ju. ;)

  SvaraRadera
 11. Åhh, så spännande! Det måste ju kännas underbart att få utbilda sig till det man vill! Grattis på dig och lycka till med allt:)

  SvaraRadera
 12. Grattis till att du har bestämt dig! Lycka till!!

  SvaraRadera
 13. Grattis! Jag har varit på FHS i Älvsbyn och kikat - det har toppenbra mat där också!

  Jag tror tat det är en mycket bra utbildning!

  SvaraRadera
 14. Åh, va roligt det låter!! Gläds verkligen med dig!!

  SvaraRadera