2009-02-20

Äntligen vita väggar

I höstas när vi flyttade hit så var jag så glad över att kunna få ett eget syrum som inte låg i anslutning till lägenheten. Detta har länge varit min dröm eftersom jag tidigare alltid spridit mig ut i lägenheten med både tyger och trådar trots att jag redan då hade ett fint syrum.
Vi bor alltså i lägenhet men på gården finns en stor byggnad som innehåller garage, snickeri, förråd samt det utrymme som nu skulle få bli syrum men jag stod inte ut. De gröna väggarna i två olika nyanser nästan äcklade mig... Hur jag än gjorde så såg allt så stökigt och rörigt ut att jag helt enkelt hellre sydde inne vid köksbordet.

Jag gillar ordning och reda och där jag bor och arbetar vill jag ha det rent och prydligt. Inte en massa "pynt" och annat onödigt.Nu har jag dock insett att det faktiskt inte fungerar att sy här hemma... Det är ju inte bara jag som bor här och för alls skull ska jag nu renovera och fixa i ordning mitt syrum.Nu blir det vita väggar och hela rummet blir så ljust och fint. Som kontrast mot det vita ska jag däremot inreda med en massa färgglada textiler och andra retro prylar, en hel del pynt ska oxå få ta plats har jag tänkt. Nya garderober till tygerna ska inhandlas och ett nytt tillklppningsbord ska snickras så småningom men först ska det målas klart, spikas golvsocklar och städas ur ordentligt. Det kommer bli sååå bra. Det kommer ta sin lilla tid men nu i vår har jag i alla fall tänkt att jag ska kunna flytta ut.

Just ja, för att Anton sa kunna vara med mig där ute så ska ha få ett eget pyssel-bord har jag lovat. Han älskar ju att pyssla så det är ju perfekt om vi kan göra det tillsammans.

Bilder på rummet kommer när målningen är avslutad. Jag har inte heller helt klart för mig hur jag ska möblera så det kanske jag vill ha lite synpunkter på sedan...

14 kommentarer:

 1. Åh, vad härligt med ett rum på gården. Blir säkert jättefint! Jag har också planer på att flytta mitt syrum till ett som ligger lite avlägset i vårt hus. Där har vi nu lekrum, och barnen är nästan aldrig där, då blir det ju bättre att byta. Och nu när jag läser om ditt rum, blir jag så sugen på att fixa mitt också:) Tack för tipsen om bilderna förresten.

  SvaraRadera
 2. Jag har mitt i källaren, men vår källare är ett enda stort rum som vi har försökt dela av med hyllor. Det känns fortfarande inte bra att sitta där, så jag sitter överallt annars i stället med alla grejor. Kanske jag också måste ta tag i det "estetiska" för att få lust att sitta där. Vill gärna också ha det till en "atelje" för allehanda skapande för alla.

  SvaraRadera
 3. Hej tjejen!
  Åh vad svartis jag blir på dig. Men sååå glad för din skull! Min högsta önskan är att ha ett eget syrum. Det funkar snart inte längre detta. Tyger o tråd högt o lågt. ser bara stökigt ut. Jag gillar oxå att ha ordning o reda. men det går verkligen inte i en lägenhet men NO möjligheter alls någonstans att göra syhörna av... lycka till med rummet! Kram

  SvaraRadera
 4. Jag älskar mitt syrum! Men, det finns fler saker som man skulle kunna åtgärda. Förvaring mest... och ett rejält klippbord.

  SvaraRadera
 5. Vad härligt med eget syrum. Vi bor också i lägenhet och tyvärr finns det inte plats för mig att ha eget förutom om jag vill sätta mig i klädkammaren. Det blir ju en hel del trådar och tygrester som ligger på golvet efter man har varit igång. Längtar tills man kan få ett eget syrum. Vita väggar och tyger och retroprylar kommer bli jättefint och inspirera medans du syr.

  SvaraRadera
 6. Låter härligt med ett syrum och mysigt att du och Anton kan sitta och pyssla tillsammans.
  Du förresten, hur går det med tyget? :) Ingen brådska eller så, men hör av dig om du vill byta.

  SvaraRadera
 7. Gud så härligt det låter! Inte alls avis, närå!

  SvaraRadera
 8. Det er skjønt å ha eget syrom! Gleder meg til å se det ferdige resultatet!

  SvaraRadera
 9. Gud vad skönt, jag har faktiskt oxå en snickarbod, varmisolerad och så som inte ligger i huset, men hittills har det bara blivit halvhjärtade försök att röja upp där, hoppas det snart kommer fina inspirerande bilder så även min familj slipper alla tyger maskiner och trådar som främst okuperar köket och jag tar mig i kragen och röjer plats för ett eget sy-krypin.

  SvaraRadera
 10. Självklart är det ok! Upp till dig om du vill byta, slant eller båda. Härligt när du får syrummet klart, jsg blir ju av med mitt när vi flyttar :(.

  SvaraRadera
 11. O, vad härligt. Det vill jag också ha. Jag sprider också ut mig över hela lägenheten... Man hittar trådar överallt.

  SvaraRadera
 12. Underbart med ett avskilt syrum. Har själv precis gjort om garaget till ett inrett syrum, och bara älskar att tassa dit ut. Kan lämna det precis som det är för att återkomma och bara börja pyssla på stört. Väntar med spänning på slutresultatet. Förresten, har ni roliga idéer på snygga örhängen som ni sen vill tillverka och sälja? Använder aldrig örhängen längre, men skulle gärna vilja ha ett par unika tillverkade av W`gaards:)

  SvaraRadera
 13. lycka till det blir säkert jätte fint :)

  SvaraRadera
 14. Oj så härligt med ett syrum Jag håller själv på att inreder ett just nu och det är svårare än man kan tro när det kommer till att få till det praktiskt. Ska bli spännande att inspireras av dina lösningar.

  SvaraRadera