2009-05-15

Nytt liv till mitt bästa loppis-fynd!!!!

Den här underbara Tapiovaara-stolen hittade jag på återvinningen för säkert ett halvår sedan. Jag miss pricis hur lycklig jag blev när jag fick syn på de smala pinnarna som stack fram under några andra tråkiga bruna stolar. Jag blev helt till mig, denna skulle jag bara ha! Å att då få köpa den för några tior var ju rena drömmen.

Mademoiselle som stolen heter är tillverkad av Edsbyverken 1961 enligt den stämpel som finns kvar under. Den är hel och fantastisk att sitta i! Nä, jag vet, man tror inte det men det är den!!!! Tyvärr har någon kletat färg på den en gång i tiden, förstår inte hur man kan måla så fasligt kladdigt och slarvigt på en sån här stol. Kladdet är det som gjort att renoveringen dröjt, jag har bävat inför att skrapa och slipa hela stolen men nu är jag på g. All färg är borta men nu ska den slipas leeen och fin innan jag ger mig på den med vit färg.

Bilden till vänster är ett foto tagit på boken "Svenska stolar" av Dan Gordan, en helt fantastisk bok som jag hoppas kunna komma över i framtiden. Gungstolen på bilden brevis Mademoiselle har jag ocå i min ägo faktiskt, även den ett renoveringsobjekt som ännu inte är påbörjat. Den ska oxå bli vit men lite nött och dess plats kommer bli på uteplatsen som O just börjat bygga!

9 kommentarer:

 1. Åh, vilken dröm! Vill också ha en sån! Eller två ;-)

  SvaraRadera
 2. Å en sån letar jag oxå efter.. Chansen att fynda en kanske är extra stor här, då jag bor i Edsbyverken-land!

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar stol!!

  SvaraRadera
 4. Åh, du verkar vara fenomenal på att fynda. Själv stressar jag mest runt när jag är på loppisar och hittar sällan något riktigt fint.
  Stolen är underbar!!

  SvaraRadera
 5. Jag älskar också denna stol! Tror faktiskt att det finns just en sån på Noahs dagis men jag har inte velat vända upp och ner på den där man kan ju få några konstiga blickar. Kanske tar jag mig mod någon gång och frågar om jag får köpa den.

  SvaraRadera
 6. Å jag vet precis hur lycklig man blir! har själv fyndat störtfina sideboards och bord i rena 50-tals drömmen!!

  SvaraRadera
 7. Vilken underbar modell på stol!
  En sån skulle mer än gärna få flytta hit hem också...

  SvaraRadera
 8. Vilket fynd! Har du sett annonsen för Mademoiselle på min blogg, kolla i stolsquizzen under kategorin Quiz! Har själv två köksstolar av Tapiovaar för Edsbyverken, jättefina. Det finns en sådan lätthet över hans grejer.

  SvaraRadera
 9. hmm en sån har vi ju på toaletten.. :)

  SvaraRadera