2009-09-04

Örhängen av porslin

I går när jag var ute med sonen och fotade i trädgården insåg jag att det blivit höst. Delar av gräsmatten var ju fyllda med torra löv. Härligt tycker jag, jag gillar hösten!

Tillbaks till saken. Ville ju visa vilka fina örhängen sambon gjort av gammalt trasigt porslin. Tänk att de där trasiga och naggade faten, kaffekopparna och uppläggnings faten kan bli så vackra smycken. Ringarna är naturligtvis av Sterlingsilver 925.

Vill oxå passa på att tacka Saax som bidragit med lite trasigt och naggat porslin till våran samling, bla fick vi tack vare henne tag på denna dekor av Stig Lindberg. Ovan ser ni hur just den tallriken blivit ett par örhängen.

Återvinning är underbart!

17 kommentarer:

 1. riktigt snygga!! kommer ni att börja sälja era smycken via webben?

  SvaraRadera
 2. Vi har en plan men jag kan inte säga vad...

  SvaraRadera
 3. Jättefina! Om man gör lite större och runda skärvor och sätter ett hänge på dem längst upp så kan man nog göra halsband också. ;-)

  Jag har sett jättefina smycken där de har stenar/havs-slipade glasbitar/porslin där de har virat silvertråd runt om också... Inte så dumt!

  SvaraRadera
 4. Halsband har vi oxå, bilder kommer jag vill inte visa allt på en gång ;)

  SvaraRadera
 5. Kanonfina. Jag gillar verkligen er tanke med porslinssmyckena. :)

  SvaraRadera
 6. underbart fina! jag måste fråga vad de kostar, ett sådant här par? jag vill ha!!

  och lycka till med era planer, vad det nu än blir =)

  SvaraRadera
 7. Javisst! Helt underbart! Grattis till en verklig lyckad idee!

  SvaraRadera
 8. Jättefina. Kul att kunna återanvända porslin på ett sånt bra sätt!! Trasiga tallrikar har vi gott om härhemma tack vare make och barn...

  SvaraRadera
 9. Väldigt vackra - ser fram emot bilderna på halsbanden!

  SvaraRadera
 10. Vad roligt att ni kunde använda mina naggade tallrikar. Det är så fint med dessa dekorer. Underbart snyggt, skulle gärna vilka köpa ett halsband i framtiden ...ps hör av er om ni behöver mera

  SvaraRadera
 11. vilken otroligt häftig idé! Superläckra. Som någon annan redan skrivit, att ni borde tillverka halsband - men såg att det redan var gjort. Jag ser fram emot att se bilder av halsband också!

  SvaraRadera
 12. ÅÅååå.., vad fint! Jag sparar skärvor efter mina kraschade tallrikar. Har en liten pomona, fiesta, lansett och så en krossad jie rödbetsburk. Hör av dig om det verkar intressant.

  SvaraRadera