2009-11-16

Luffarslöjd, trådslöjd, trådjack...

Jag föredrar att kalla det trådslöjd eller luffarslöjd och detta hantverk har jag nu äntligen gått en kurs i. Hela lördagen och en bra bit in på söndag em var vi ett gäng tjejer/kvinnor som gick en fantastisk kurs här. Jag ångrar verkligen att jag inte fotade mer för hur jag än beskriver den miljö vi vistats i så kommer jag aldrig lyckas få er att förstå. Hela omgivningen var så otroligt inspirerande och vi sov över där under natten, på ett loft ovanför Ataljen. Så mysigt!

Denna kurs var såklart jätte rolig men oj så ont man får i händerna av att arbeta med dessa järntrådar. Inser att övning kommer att behövas innan sakerna kommer se ut som jag vill men det är det värt. Trådslöjd är bra terapi för mig som alltid vill att allt ska vara spikrakt och helt symetriskt =)

Det hann bli lite saker under helgen och mer lär det bli för jag har med mig massor med tråd hem. Det roligaste är nog att även sambon gillar detta, han har redan producerat flera ljuslyktor. Å den lilla herren i familjen gillar oxå detta. Han har gjort små hjärtan och fiskekrokar som han samlar på hög. Kul med nått som vi kan göra alla tre tillsammans!

På bilden syns oxå ett L som jag såklart oxå gjort själv. Mycket roligt att ha inredningsdetaljer som man knåpat ihop på egen hand. Mer personligt än så kan det ju knappast bli =)

10 kommentarer:

 1. vad härligt med familjepyssel! tycker det ser jättefint ut, och som du säger egentillverkade inredningsprylar är de bästa =)

  SvaraRadera
 2. Tycker också det verkar vara himla kul. Funderar på at testa när tillfälle ges.

  SvaraRadera
 3. Men hallå så snyggt! Nu väntar jag ivrigt på att få kunna beställa något i luffarslöjd också ;).

  SvaraRadera
 4. Fina saker! Jag har också funderat på det där med luffarslöjd verkar spännande och blir fint.

  Verkligen kul med pyssel som passar hela familjen :)

  SvaraRadera
 5. Alltid roligt att testa på nya tekniker!

  OCh skoj att ni hittat något ni gillar alla tre! :-)

  SvaraRadera
 6. Älskar även jag trådslöjd, har hållt på med det i omgångar, är riktigt rogivande att bara linda en skål. Det blir lite meditativt efter en stund. Jag gjorde en del trådslöjd när jag var gravid med min son och det var sommar och järntråden nuddade hela tiden vid min mage så barnmorskan undrade vad det var för rivmärken som var över hela min mage.

  SvaraRadera
 7. Vilken mångsysslare du är inom pysselbranschen! ;-) Jättefin trådslöjd, så kul att den traditionen inte dör ut. L:et är jättefint!!

  SvaraRadera
 8. Kul att du också är i trådslöjdsbranschen! Det är roligt, men bra att varva med lite sömnad och annat så att händerna får vila lite...

  SvaraRadera
 9. Tjusig trådslöjd!! Håller på lite själv med det! Det kommer komma upp senare på min blogg!

  Var på blomsterlandet idag och gick förbi många gårdar och balkonger. Tanken slog mig att människor är så bristlösa på fantasi och har så svårt att använda det som finns på bakgården här i Stockholm. Så jag fick lov att göra något åt det. Gå in och få inspiration hur du kan fixa farstu kvisten på min blogg! Kram och lycka till dig!!//Orsis

  http://pysselsyssel.blogspot.com

  SvaraRadera
 10. Du gör så fina saker, Lina! Jag önskar att du bodde lite närmare, för då skulle jag våldgästa dig och tvinga dig att visa mig exakt hur man gör och så kunde vi pyssla tillsammans.....

  Gott nytt år till dig!

  Kram J

  SvaraRadera