2008-01-23

I valet och kvalet...

Nu ska jag ta och köpa mig den där täcksöms-maskinen jag sagt sååå länge att jag måste ha!!!! I går fick jag en trevlig present, en slant som bara får användas till "roligheter". Det finns alltså bara en fråga som återstår; Vilken maskin ska jag köpa????? Janome Cover Pro har ju stått på önskelistan länge men nu är jag plötsligt osäker... Jag vill ju ha den bästa ju, men hur vet man vilken som är bäst liksom?????

Nästa sak jag funderar över blir då min vanliga symaskin, en Husqvarana Viking Platinum 770 och den är jag inte alls nöjd med. När denna köptes trodde jag verkligen att jag kostade på mig en BRA maskin men det visadse sig att jag begått ett misstag... Den syr kanonbra i vanlig bomull men så fort det blir tjockt eller lite ojämnt så matar den dåligt. Det blir fula stygn och och trots att jag är nogrann jag än är så blir det inte ett bra resultat. Har ångrat att jag inte köpte den Janome jag valde mellan... eller en Pfaff med övermatare. Jag vill ha en maskin med stark motor och bra matare. Den ska kunna sy automtiska knapphål och ha sömmar för lite olika ändamål. Bra belysning och stor arbetsyta och lätta att ställa in. Vilken är den perfekta maskinen för mig, snälla kan nån berätta det för mig?????

Å sista frågan blir ju om jag ska beställa från sverige eller england....

Snälla ni kom med råd och tips!!!!

12 kommentarer:

 1. Jag är också ute på hemsidor och tittar/drömmer om nya maskiner. Vad jag har förstått så är det bara Janomen som är enbart coverlock, övriga märken har kombinerade och med det ett betydligt högre pris. Vad det gäller "vanlig" symaskin så har jag inget råd att at ge dig. Själv drömmer jag om en brodermaskin som komplement och när jag surfade i eftermiddags så hittade jag en HQ Quilt Designer II som var intressant. För min del så skall jag specialstudera maskiner på kommande symässa.

  SvaraRadera
 2. www.syfroken.se23 januari, 2008 20:28

  Jag har en Pfaff med övermatare. Den är nog 10 år nu, men det är en stadig maskin som jag verkligen kan rekomendera!

  SvaraRadera
 3. Jag har ingen aning, men skoj med ny maskin :-)

  SvaraRadera
 4. Oj, då är vi två som drömmer om overlocker...har hittat en pfaff, men den finns inte i sverige, men i tyskland på inernet! kan sy 30 sömmar och har upp till 10-trådig täcksom!! ...men vågar men utan testkörning?!

  Hade en platinum 950e och jag håller med, inga bra sömmar förutom i lakansväv....men så var det ju fel på trådspänningsinställningen mm mm mm...slutade med en ny maskin, fst jag hostade upp med lite mer slantar och köpte en D1 och DEN SYR SOM EN GUD!! syr i allt och tjock eller tunnt, spelar ingen roll, jättefina sömmar och den har automatiskt pressarfotslyft samt klipper trådarna om du vill det!! Underbar att sy på! ...om jag hade haft lite mer tid och lite mer plats skulle jag nog även brodera lite mer på den...men nu blir det mest sy sy sy!!

  SvaraRadera
 5. Vad roligt med en slant att bara göra nåt kul för, det förtjänar du verkligen!

  SvaraRadera
 6. Jag har ju en Janome coverpro 1000CP och ibland älskar jag den, som just nu när den funkar men snabbt kan det vända och bli hatobjekt nummer 1. För det mesta funkar den ju bra. Fins väll ingen maskin som funkar felfritt alltid.

  Hör även med Thea vad hon tycker om maskinen, hon har oxå en men går oxå ev. i bytas tankar.

  Funderar på om jag ska byta ut min Janome cover mot en Pfaff 4847 (kombinations maskin) som jag tror klara med K menar.

  Var inne på den förut men jag bestämde mig för att köpa två maskiner och inte en kombo. Pfaff 4847 har ju top cover söm dvs den sömmen som många av de stora märkerna använder som dekor som vid skarven mellan arm och tröja. men jag har ju igentligen ingen aning om hur bra/dålig den är.
  Denna maskin går att hitta för 11000 i englan (beror ju lite på vad pundet står i). Men den finns inte att köpa i sverig så den går ju inte att test sy. Och går maskinen sönmder så ska den ju lagas i england och man får betala frakt både dit och hem iallefall om det ska gå på garantin.

  Så ett tips är ju att besöka din lokala symaskins handlare och testsy lite maskiner.

  OjOjOj vad mycket det blev, vad jag svamlar på hoppas du blev lite klokare.

  SvaraRadera
 7. Jag har en superduper gammal vanlig symaskin från Pfaff. En sådan tung jäkel i stål. Den har övermatare och jag köpte den begangad. Kanon nöjd.

  Min overlock är även den en pfaff coverpro med allt i ett. Ångrar mig nu att jag inte valde en simpel overlock och en täcksömsmaskin. Det blir en lite omträdning när man ska byta till täcksöm. Men jag är annrs väldigt nöjd med båda mina Pffafar.

  / Majtjho

  SvaraRadera
 8. Nä. Det är nog en Pfaff Coverstyle 4850 som Klara menar, den har de på bra pris just nu.

  Själv funderar jag på att överge min Pfaff och gå över till Bernina 1300MDC. Har hittat den för 10000. Den har fler sömmar än CoverStylen, går tystare, går att justera bredden på tvillingnålsöm, har trillinnålsöm + någon loop-dekor-söm. Synd bara att jag får en hög pressafötter över...

  Tror att man får fundera på hur man syr. Syr man ett plagg från A till Ö så är nog en kombimaskin lite sämre, men kör man 3-4 plagg parallellt så är nog inte en kombi helt fel. Jag hade hört att man skulle behöva bygga om dem JÄTTEMYCKET, men när hon visade hur mycket det var för Berninan så blev jag förvånad. Några saker som skulle fällas bort bara.

  Själv är jag väldigt nöjd med att köpa av en lokal ÅF. Det ingick en kurs och faktiskt så lärde jag mig MÅNGA saker på den kursen. Jag hade säkert klurat ut alla de sakerna själv, så småningom. Nu gick det fortare.

  SvaraRadera
 9. Jag har ju samma täcksömsmaskin som Jes och måste också säga att den är en fröjd och jobbig på samma gång. Jag tycker det är jätteskönt att ha två separata maskiner! Just nu har jag inte så mycket funderingar på att byta ut den utan jag satsar på att lära mig bättre. Tror nämligen att mycket handlar om kunskap.

  Min vanliga symaskin är en Janome Easy Jeans 22. Den är jätteskön och strular aldrig. Jag skulle dock kunna tänka mig att ha några snyggsömmar också. Och satängsöm till applikationer. Men det är nog ett skapat behov. Den är stark och stabil.

  Lycka till i ditt val!

  SvaraRadera
 10. Gratta A och hoppas han har ett jätte roligt kalas :-) Ledsen att vi inte kunde komma. Det verkar ha vänt för W åtminstone (peppar peppar) Han är piggare idag än han har varit på hela veckan, även om han fortfarande har feber.

  SvaraRadera
 11. När du skrev kommentaren i bloggen sov jag sen länge :-) W är mycket bättre, igår orkade han vara uppe större delen av dagen och han hostar inte fullt lika mycket. Han är ju fortfarande hängig och har ingen aptit men det har åtminstone vänt. Vi är hängiga alla 3, både jag och M är också sjuka. Jag hör av mig när vi är lite piggare, så får vi hitta på nått :-)

  Kram

  SvaraRadera
 12. Såg i min blogg att du satt ned foten när det gäller Coverpron. Det blir säkert bra. Nu vet du ju att den pendalr mellan heaven och hell och att man oftast med gott tålamod (dvs uppemot några timmar ibland!) kan få den att göra som man vill!

  Sen vill jag tipsa om en quiltpressarfor som gör att den vanliga maskinen matar från båda hållen. Jag har en till min Husqvarna Scandinavia 200, och tycker det är väldigt smart, framför allt när man syr i tjocka tyger, som vadd och så.

  SvaraRadera