2009-03-31

Nya retrotyger

Här är ungefär hälften av mina nya tyger, resten hänger på tork så bild på dem kommer senare. Själv har jag två självklara favoriter. Det första är underbara "Jakten" (nedre raden, andra från vänster) som formgavs av Almedahls på 70-talet. Mönstret är helt fantastiskt och det är inte alls konstigt att tyget nyproduceras. Mitt är såklart av äkta vara :-) Dock bara en liiiten gardinkappa.

Nästa favorit är tyget som föreställer bruna och mörkt cerisa päron. Jag skulle gissa att det är Sven Fristedt som designat detta men är inte helt säker, nån annan som vet????

I övrigt har jag inte hunnit sy nått men jag har en del nytt på gång i alla fall. Imorgon ska jag i alla fall ta tag i nästa beställning som ligger på tur. nu ska jag skissa på ett mönster till en ny produkt.

10 kommentarer:

 1. Åh! Vad grön man blir :0) Min favvo av de där va nog päron tyget med :0) Gillar när det finns något avvikande i ett likmönstrat tyg...som i det här fallet de annorlunda färgade päronen mot för de andra...hmmm...knepigt de vart nu då...men du fattar nog va jag menar kanske :/

  SvaraRadera
 2. Pærene fantes også en grønn/mørk blå blanding. Da jeg var 3 år (1974) satt jeg meg rett gjennom kalesjen på dukke-vogna mi. Da sydde min far ny kalesje i det pæremønsteret. Var veldig stilig. Det var igjen en liten rest som i fjor ble veske til min 3-åring.

  SvaraRadera
 3. de är superfina allihop! Min favorit var det grönsvarta första i andra raden...

  SvaraRadera
 4. Jag blir alltid lika avis när jag kommer hit och får se vilka nya tyger du hittat :) Du är verkligen en "tygletare" av rang :)

  SvaraRadera
 5. shit va avis man blir på de fina tygerna återbruket har ju inte så mycket att erbjuda i tygväg tyvärr...måste ta mig på en loppisresa ja me :-)....föresten ska ni ha nån utställning/försäljning från möbel i vår??

  SvaraRadera
 6. Ja päronen är ju helt fantastiskt fina, men jag gillar alla! vilken fynd-tur du har!

  SvaraRadera
 7. Måste ju säga att jag blir väldigt nyfiken på hur ditt totala tyglager ser ut när detta bara är hälften av de senaste nytillskotten... ;-)

  SvaraRadera
 8. Vad kul! Ja det kändes bara helt rätt. renen finns det ju mönster till men hästen ritade jag mönster till själv.. kanske kommer nå mer djur till sommaren.. Funderar på att skissa upp en ko.. men jag vet inte hur lätt det är. Allt går väl om man vill :). I morgon ska jag handla på mig lite mer tyger i kista. ha en bra helg! Många kramar

  SvaraRadera
 9. hej igen!
  Jag ska stå på marknad den 3/5 på Vallby museum o den 17/5 på anundshög. Det ska bli jätte kul. har inte börjat sy än men ska nu i veckan.. typiskt att ryggen värker bara... men men :)
  Kramisar

  SvaraRadera
 10. Heej!!! Vilka underbara tyger, det är Sven Fristedt som gjort tyget. Själv har jag det i blått/grönt och vitt/brunt...sååå himla fina..

  SvaraRadera