2009-06-03

Total ödeläggelse

Det ekar tomt på florin-bloggen för tillfället och nu är det dags att jag berättar varför. Jag ska försöka fatta mig kort men så blir det nog inte....

För snart två veckor sedan vändes mitt liv upp och ner, jag upplevde hur hela min tillvaro rasade på bara några minuter. Min sambo ville separera.

Jag kände oxå att det var rätt, att vi helt enkelt var tvugna för att överleva själva. Tro inte att vi försökte hitta en enkel utväg för så är det inte, vi har försökt att få förhållandet på fötter i flera år utan långvarit resultat. Ingen av oss ville egentligen men vi orkade inte mer, var helt uttömmda på ork och villja.

I flera dagar satt vi bara och pratade om hur livet skulle bli, om hur vi skulle lösa detta på bästa sätt för Anton, det blev honom vi fokuserade på. Vi pratade om hur vi mår, hur vi mått den senaste tiden och mycket annat. Vi gjorde en enekl plan, vi siktade in oss på saker som var viktiga att lösa direkt. Mitt i detta planerande insåg vi en sak, vi tyckte ju lika om allt, allt, allt. Det var då vi insåg att vi för första gången på mycket länge lyssnade på varandra, vi försökte förstå varandra och vi samarbetade. Så som vi kämpat för detta och helt plötsligt fanns det där utan att vi ens behövde anstränga oss.

Vi bestämde oss för att försöka igen. En sista ärlig chans.

Vi har gjort många misstag under årens lopp och det gör ont att inse. En sak är att vi inte tagit oss tid för varandra, på riktigt. För mig är det allra värsta att jag insett hur jag prioriterat bort min familj utan att jag ens förstått det. Jag har varit helt slut, min hjärna har gått på högvarv, jag har kännt stress och press från alla. Tiden har inte räckt till och det är då jag dragit mig undan, velat vara för mig själv och sy. Det är ju så jag alltid kunnat finna ork förrut men utan att se det så har sömnaden blivit en press, ett måste. Jag har inte sett hur jag gång på gång gått ifrån min familj för att göra något jag inte ens alltid har velat. Hur kunde jag bli så blind????

Nu har jag prioriterat om. Min familj är det viktigaste jag har. Inget annat ska få ta den största tiden av min uppmärksamhet, tid och ork. Jag ska satsa på att få det liv jag alltid drömt om. Sedan jag förstått detta om mig själv så har jag kunnat andas ut, slappna av. Ingen press och ingen stress. Däremot saknar jag att sy men från och med nu så ska jag lära mig att välja när och vad jag ska sy. Under sommaren så kommer jag mest sy till Anton, det är vad jag känner att jag vill just nu. Å till butiker, för då får jag ju välja modeller och tyger helt själv. Beställningar får vänta, det kommer en tid för dem oxå.

Nu ska jag bara fokusera på min fina, fina familj!!!!

Så nu vet ni varför det är lite tomt här på bloggen. Fast jag har lite bilder jag ska visa men det kommer när det kommer.

Kram på er alla där ute

60 kommentarer:

 1. Skickar en styrkekram till dig och tror och hoppas att ni löser det här :)

  SvaraRadera
 2. Stor kram till dig. Hoppas ni får en lösning på situationen, oavsett vad det blir för lösning, så att ni alla får må bra.

  SvaraRadera
 3. Känner igen att det kan suga energi istället för att ge. Hoppas allt löser sig och lycka till!

  SvaraRadera
 4. Stor kram till dig. Tack för att du delar med dig av ditt liv och dina känslor. Hoppas att allt löser sig till det bästa.

  SvaraRadera
 5. Sköt om dej kära du.Hoppas allt löser sej till det bästa

  SvaraRadera
 6. Hoppas att ni kan lösa det och få ett fint liv tillsammans. Ta hand om er! Kram!

  SvaraRadera
 7. ibland kan det svåra stärka en. Lycka till =)

  SvaraRadera
 8. Hoppas verkligen att allt löser sig till det bästa!

  Klövertyget finns kvar när/om du har lust :) Sen måste jag tipsa om sommarloppisen här i piteå på lördagar :) riktigt rolig loppis i år!

  SvaraRadera
 9. Jag beundrar dig och din sambo och lyckönskar er. Jag hoppas också att jag själv kan lära mig av det du skriver om än det inte i mitt liv just nu är sömnaden som upptar min tid men att vara frånvarande kan man ju vara på flera sätt. Jag har också en del att lära. Lycka till.

  SvaraRadera
 10. tack för de fina orden som oxå satte ord på mina känslor, jag hoppas och tror att med den insikten du verkar ha som kommer allt lösa sig till det bästa. Jag tror på förmågan att vill man något så kan man nå dit, och du verkar veta vad du vill!

  SvaraRadera
 11. Du gör ett klokt beslut. Familjen är det viktigaste. Sömnad ska vara roligt,inte stressande. Styrkekramar till dig.

  SvaraRadera
 12. bra prioriterat tycker jag!

  SvaraRadera
 13. Stor och varm kram! Jag tycker det är så fint att du berättar och delar med dig. Ta vara på dig nu så hoppas jag du och din familj får en riktigt fin sommar.

  SvaraRadera
 14. Jag hoppas att ni fixar det! Ha det bra och sy bara för att du själv vill!

  SvaraRadera
 15. Kram! Jag förstår vad du menar. Man flyr in i syendet i stället för att reda ut begreppen...

  Jag förstår däremot inte hur alla står ut med att ta beställningar. Jag blir apstressad av det... Numera så syr jag kollektioner på något tema till den butik som behöver och syr annat när andan faller på.

  Kram till er båda två. Jag tror att det är det alla förhållande behöver. Tid. Jag förstår inte folk som skiljer sig på semestern, vi har det aldrig så bra som då, när vi har tid för varandra.

  SvaraRadera
 16. Förstår att det måste vara en jobbig situation, men du har ju fått upp ögonen för vad som är fel, och först då kan man välja att göra något åt det. Jag hoppas att allt löser sig till det bästa för dig och din familj!

  Och kom i håg... Följ din magkänsla, den har oftast rätt...

  Många kramar!

  SvaraRadera
 17. Vad skönt att se att ni kämpar! Allt för många ger upp för fort.. Hoppas det kommer att gå vägen! Alla lyckoönskningar!

  SvaraRadera
 18. Tänkvärt och stora Kramar till dig och familjen, tänk att något man älskar kan bli så fel ibland.

  SvaraRadera
 19. Skickar en stor kram till hela er familj och hoppas och tror att ni löser detta på allra bästa sätt! Alla vi "sygummor" runt om i cyber vill ju självklart att ni ska må bra, så låt alla krav vänta, för det kommer vi att göra. En vacker dag kommer du tillbaks och då tar vi emot med öppna armar. Kramar i massor!

  SvaraRadera
 20. Klem til deg :) Takk for at du deler.

  SvaraRadera
 21. låter som ett klokt beslut.
  Lycka till

  SvaraRadera
 22. Go for it girl!
  Massor av styrkekramar till dig och familjen - ta vara på varandra. Lev livet nu - det går inte i repris! Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter/tankar och att du gav mig en ordentlig
  tankeställare...

  SvaraRadera
 23. Styrkekramar! Starkt av dig att berätta, låter som du har kommit fram till ett bra beslut. Fortsätt att fälja magkänslan. Kram Malin

  SvaraRadera
 24. Tänkvärda ord för många. Familjen är det viktigaste, skönt att komma till den insikten! Håller tummarna för er! :-)

  SvaraRadera
 25. Vilket fint och ärligt inlägg! Jag och min familj hittar all vår styrka i vår tro på Jesus - ett hett tips från mig :)) Kram

  SvaraRadera
 26. Lycka till och ge familjen den tid ni behöver!
  KRAM!

  SvaraRadera
 27. Kram tillbaks och vad fint att du delar med dig! Du gör helt rätt prioriteringar. Håller tummarna för att det var det här er familj behövde för att hitta tillbaks till varandra igen! Kram

  SvaraRadera
 28. Ta hand om varandra och ha riktigt härlig sommar!

  SvaraRadera
 29. Jag tror det kommer bli bra för er! Ibland är det återvändsgränden som behövs för att det ska bli bättre. Jag tror att vi är många som känner igen oss, tidseffektiviserat som vi lever. Tack för att du delar med dig, jag känner igen mig så mkt i ditt sätt att söka ensamhet och ibland behövs påminnelser om vad som är viktigt. =) sköt om er!!

  SvaraRadera
 30. OOhh. Jag fick lika ont i hjärtat över att läsa över ditt som jag känner över mitt.. du vet. Jag hoppas o önskar er all lycka.. Fy vad jag ångrar mig att jag inte lyssnade på hans behov. att han i ett års tid tiggde o bad om egen tid.. o jag bara fortsatte i samma spår med stängda öron! vi kanske inte e helt körda fast han inte tror eller känner att han e kär, men han vill ha tid för att känna efter i lugn o ro. Denna gång ska han få det. Jag håller på er med hela mitt hjärta!! så mkt. Massor av kramar

  SvaraRadera
 31. Ni verkar kloka, modiga och starka. Stor lycka önskar jag er, och tid att bara vara tillsammans!

  SvaraRadera
 32. Jag är så glad att ni fann varandra mitt i kaoset, önskar er all lycka tillsammans!!
  Varm kram!

  SvaraRadera
 33. Jag tycker att det låter som att du kommit fram till ett mycket klokt beslut. Hoppas att allt löser sig på bästa möjliga sätt.
  Och jag ser fram emot att se allt fint du kommer att sy åt söta lilla Anton!

  SvaraRadera
 34. Hoppas allt ordnar sig till det bästa. Kan ju säga att jag och min man har varit på samma ställe, det blir nog lätt så när man får barn som tar upp en hel del tid. Jag tror man glömmer bort sig själv och sin partner lite när livet kör på i 150 knyck. Sätt en dag åt sidan, när ni skaffar barnvakt och bara gör nåt ni två. Det rådet fick vi iallafall (fast vi har varit så himla upptagna med kackerlacksutrotning, musjakt och öroninflammationer att det inte har blivit av ännu). Kram

  SvaraRadera
 35. Härligt att läsa att du bestämt dig för att prioritera annat. Och att du kastar ut stress och press genom fönstret :).
  Kram/Mini

  SvaraRadera
 36. Stor kram till dig!

  Det verkar ju som att du/ni har kommit fram till och insett något viktigt - vackert så :-)

  SvaraRadera
 37. Stor kram till dig, glad att du har funnit dig till ro med allt som du burit på. självklart är familjen viktigast av allt, jag har liknande tendenser som du nämnde, att man fokuserar på "fel" saker. en blogg är en blogg bland alla andra men du har bara en familj, lycka till nu =)

  SvaraRadera
 38. Stor kram till dig. Allt kommer att ordna sig man behöver bara tid. Kram

  SvaraRadera
 39. Det låter som en klok prioritering tycker jag. Tack för att du delar med dig. Det ger en liten tankeställare.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 40. Vad bra att ni lyssnade på varann innan det var alldeles för sent. Kramar från Efwa

  SvaraRadera
 41. Skickar en stor kram till dig och din familj! Önskar er en skön sommar tillsammans!

  SvaraRadera
 42. Ett bra beslut, du väcker många tankar & jag känner igen att syandet får tid pga att man åsidorsätter familjen. Tack för att du delar meddeig!& lycka till med famuljen :)

  SvaraRadera
 43. Hoppas allt går som ni planerat! jag håller tummarna för er! Visst förstår vi att det är familjen som har första prio, det är det för mig med!
  Lycka till!! Trevlig sommar (med familjen)!

  KRAMARiMASSOR
  Anneli

  SvaraRadera
 44. Skickar en stor kram och önskar att det löser sig för er. Tack för att du delar med dig och vi är nog många som känner igen situationen på ett eller annat sätt.

  SvaraRadera
 45. Det är så skönt med folk som orkar vara "vanliga" människor i den perfekta blogg/internet-världen. Tack för att du delar med dig och sätter ord på dina känslor och därmed hjälper många andra att finna sina ord.

  Allt gott och många kramar till er alla tre!

  SvaraRadera
 46. Hoppas att allt ordnar sig för er. Önskar er en trevlig sommar där ni kan rå om varandra :)
  Kram

  SvaraRadera
 47. Hejsan!

  Nu läser jag ju detta ett par dagar senare eftersom jag haft mycket att göra.
  Var bara tvungen att skriva en liten kommentar trots alla du redan har fått.
  Jag bara tyckte att du lät så klok i ditt resonemang! Jag tror vi alla kan känna oss stressade i vår vardag och med vår familj och jobb och alla tider man ska passa osv.
  Jag är sådan som också vill ha tid för mig själv och jag blir ju självklart lite rädd när jag läser ditt inlägg. Kan tänka mig att det är rätt lätt för mig att också hamna i samma sits. Nu syr jag ju inte alls mycket men vill gärna sy och pyssla mer. Det är nog sambon som hamnar i skymundan och inte barnen i mitt fall men det är väl illa det med. Det är svårt att få tid till alla saker.
  Hoppas dock att du fortsätter sy för du är så duktig men jag tror också att du gör rätt i att kanske mest sy till din lilla kille!

  Tyckte det var starkt av er att komma fram till att försöka en gång till, en sista gång kanske.
  Skickar en massa Lycka till kramar!

  SvaraRadera
 48. Ønsker dere lykke-lykke til med deres friske start!! Sitter her med tårer i øynene,og jeg aner ikke hvem du er engang =) Håper alt ordner seg til det beste for dere og lille Anton. Klem fra Norge =)

  SvaraRadera
 49. Så klokt.... Familjen är prio ett.... Fritidsintressen, sy, blogga och att vara andra till lags får komma i andra hand.... Vem vet? Ni kanske går stärkta ur det här!? kram

  SvaraRadera
 50. Vad skönt att det ändå finns möjlighet för en sista chans till förändring! Krama om familjen och sköt om er!

  SvaraRadera
 51. Självklart ska din familj gå i första hand. Strunta i alla måsten och njut av sommaren tillsammans! Önskar er all lycka! Kram på er!

  SvaraRadera
 52. Vad skönt att ni kom till insikt vad som är viktigt! Håller med om att man kan bli blind för verkligheten. Ni kommer klara detta!
  Massa kramar fast jag inte känner dig (fast läser ibland).

  SvaraRadera
 53. Oj vilket starkt inlägg!! Och vilket klokt beslut ni kom fram till.
  Man sveps lätt med av duktighetsfaktorn och känner sig sedan svag och oduglig när det inte funkar som man tänkt.
  Kram och allt gott till er!

  SvaraRadera
 54. Hej
  vad härligt att man inte bara ger upp utan att man kan inse så här måste vi göra för det ska fungera och vilja prova det, en sista ärlig chans.... Att sy under tvång är inte att leva sin dröm klart har man det som jobb blir det väl som alla andra man måste för att överleva men inte på bekonstnad av sin familj.... Det värmer i hjärtat att det finns folk som försöker, som inte bara ger upp utan kämpar :) önskar er lycka till kramar pella

  SvaraRadera
 55. Kram på dig sjlv och kämpa för det finaste. Det andra får man lägga åt sidan. Tänk på dig själv ett bra ag nu. Kämpa på. Vi är många som hoppas på er.

  Therese

  SvaraRadera